Ανακοίνωση 3-10-2013



Συναδέλφισες- οι
Σε όλους μας είναι γνωστό ότι οι εκλογές του Σωματείου πραγματοποιούνται αρκετά νωρίτερα πριν από την λήξη της θητείας του. Πραγματοποιούνται αμέσως μετά την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας για μείωση  προσωπικού και μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται για πρώτη φορά ο όρος «αποχωρήσεις συγκεκριμένων ατόμων».
Εκτιμώντας τα γενικότερα  προβλήματα  που υπάρχουν στην εταιρεία, όπως τα οικονομικά της στοιχεία, τη λήξη της ΕΣΣΕ, θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η επίσπευση των εκλογών του Σωματείου μας.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η νέα διοίκηση του σωματείου  που θα αναδειχτεί από τις εκλογές, θα κληθεί άμεσα  να  διαχειριστεί πολύ σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους.
Σε αυτή την συγκυρία, χωρίς καμία διάθεση παραπληροφόρησης, θέλουμε να δείξουμε την πραγματική διάσταση  όχι μόνον όλων των ανοικτών ζητημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους  , αλλά και τις λανθασμένες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Σωματείου μας.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον διπλό ρόλο και την κουτοπονηριά κάποιων να εμφανίζονται ως δήθεν ΔΑΚΙΤΕΣ ενώ είναι υποψήφιοι και στηρίζουν την ΕΝΙΑΙΑ.
Η προσπάθεια παραπλάνησης ως μοναδικό στόχο έχει, το ψάρεμα ψήφων σε θολά νερά.
Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ουδεμία ταύτιση δεν υπάρχει μεταξύ των προσώπων της ΔΑΚΕ και της ΕΝΙΑΙΑΣ.
Άλλωστε καθαρή είναι η άποψή μας, ότι οι συνάδελφοι της ΕΝΙΑΙΑΣ, έχουν ξεχάσει προ πολλού, τα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η συνοχή τους δε, δεν στηρίζεται σε κανένα ιδεολογικό πεδίο και αποτελείται από ένα μωσαϊκό ιδεών  εξυπηρέτησης προσωπικών και άλλων συμφερόντων. 
                                      ΑΥΤΕΣ  ΟΙ  ΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΕΝ  ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ
                   ΜΕ  ΤΙΣ  ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ΔΑΚΕ, η λογική του στρουθοκαμηλισμού, που ενώ στήριξαν άκριτα το σχέδιο της Διοίκησης για μείωση του προσωπικού με τον όρο «στοχευμένες αποχωρήσεις», μετά την γενική κατακραυγή, παρουσιάζονται ως στρατηλάτες, ως επαναστάτες καταδικάζοντας συμπεριφορές και πρακτικές που αφορούν τους ίδιους.  
Είναι ντροπή, άλλα να ψηφίζουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας,  κρατώντας καθαρά στάση εργοδοτική και στο Σωματείο να παρουσιάζονται ως επικριτές των αποφάσεων που οι ίδιοι προσωπικά ενστερνίστηκαν.
 
                              ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΕΣ  ΤΙΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
                           ΝΑ   ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΣΤΑΣΗ  ΤΟΥΣ   
                        ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ " ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ "
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου που θα προκύψει οφείλει να ανατρέψει αυτήν την απόφαση.
Εμείς, δεν είμαστε αντίθετοι με τις ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ που θα είναι καθαρή επιλογή του κάθε εργαζόμενου.
Άλλο όμως ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ και άλλο ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…
Εμείς, δεν είμαστε αντίθετοι σε ουσιαστική μοριοδότηση  προσλήψεων, για τα παιδιά όλων των εργαζομένων.
Άλλο καθαρές διαδικασίες προσλήψεων και άλλο προσλήψεις επιλεκτικές  από την "ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ" που δείχνουν καθαρή ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ αλλά και ταυτόχρονη ΕΞΑΡΤΗΣΗ από τη Διοίκηση της εταιρείας…

Συνάδελφισες-οι,
Η ΔΑΚΕ χωρίς εξαρτήσεις, με αυτονομία και ανεξαρτησία θα αγωνιστεί για καθαρές αποφάσεις και λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.  
  •  Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και αγωνιζόμαστε για αυτό.
  •  Αγωνιζόμαστε για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους.
Δεσμευόμαστε ότι :
  • Θα αναδεικνύουμε και δεν θα καλύπτουμε κάθε αρνητική επιλογή της Εταιρείας, που θα θέτει σε κίνδυνο το συμφέρον και το μέλλον των εργαζομένων.
  •  Θα είμαστε ασυμβίβαστοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.
  • Διεκδικούμε καθαρή μοριοδότηση στις προσλήψεις που θα αφορά τα παιδιά όλων των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. και όχι μόνον τα παιδιά των ΛΙΓΩΝ και ΕΚΛΕΚΤΩΝ.
  • Διεκδικούμε το σταμάτημα της «εργολαβικής δουλείας» με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Με αυτές τις θέσεις σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ –ΕΛΠΕ εμποδίζοντας σχέδια που έχουν γίνει για εμάς χωρίς εμάς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: