Ανακοίνωση 19-11-2013



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          
Θέλουμε  να  ευχαριστήσουμε το σύνολο των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας.
           Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους από εσάς,  μας  εμπιστευθήκατε, μας στηρίξατε και αντισταθήκατε στις κάθε είδους πιέσεις, που στόχο είχαν την  παράταξη της ΔΑΚΕ.
 Δεσμευόμαστε προς όλους τους συναδέλφους μας, ότι θα παραμείνουμε πιστοί και αμετακίνητοι τόσο στις θέσεις μας, όσο και στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Είναι ζήτημα τιμής και συνδικαλιστικού ήθους για την παράταξή μας και τα μέλη μας, εκλεγμένα ή μη, να έχουμε σταθερές θέσεις , τις οποίες και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, αφήνοντας στο παρελθόν συμπεριφορές προσώπων που υπονόμευσαν την παράταξη με περίεργες συναλλαγές με μοναδικό στόχο την διάλυση της ΔΑΚΕ, έναντι προσωπικών στόχων και επιλογών.
            ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ  ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Θυμίζουμε λοιπόν πως προεκλογικά μιλήσαμε για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό σωματείο, το οποίο θα ήταν εξουσιοδοτημένο από το σύνολο των εργαζομένων να αγωνιστεί για το κοινό καλό.
Ένα σωματείο , του οποίου το ΔΣ, θα αντικατοπτρίζει την επιλογή όλων των εργαζομένων και όχι μιας μικρής ή μεγάλης μερίδας αυτών.
Παραδόξως χρειάστηκε αρκετά μεγάλο διάστημα η ΚΕΦΕΠ,  να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Μήπως και  αυτή έπεσε θύμα της  μάχης του σταυρού;
 Όσον αφορά τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου η πλειοψηφία του αποφάσισε να ακολουθήσει την γνωστή τακτική των αποκλεισμών παρατάξεων από το προεδρείο, επιλέγοντας την τακτική της παρεούλας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ενιαίας  και ΕΛΚΕ.
Αλήθεια, τι συμβαίνει ; Συνάδελφοι που  ζήτησαν και έλαβαν την ψήφο των εργαζομένων, σήμερα αποχωρούν οικιοθελώς παίρνοντας το πακέτο που τους δίνει η εταιρεία.
Πραγματικά επέδειξαν πρωτοφανή  αγωνιστικότητα αμέσως μετά την εκλογή τους.
           Υποστηρίζαμε και εμμένουμε στην άποψη που είχαμε προεκλογικά, στην οποία συμφωνούσε και η παράταξη της ΕΛΚΕ, (ενώ στην αντίπερα όχθη βρισκόταν η παράταξη της Ενιαίας), ότι προτεραιότητα του νέου ΔΣ επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση της σύμβασής μας και  να καλέσει την εταιρία σε συζήτηση  το συντομότερο!
           Ας ξεκαθαρίσουν οι συνάδελφοι της ΕΛΚΕ έστω και τώρα , μετεκλογικά, ποιά είναι τελικά η θέση που  τους αντιπροσωπεύει ως παράταξη;
Να πιστέψουμε τις προεκλογικές τοποθετήσεις σας που μέμφονταν τον πρόεδρο του σωματείου και τη θέση του στο συγκεκριμένο θέμα;
Θέση μας, όπως γνωρίζετε είναι το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο. Ειδικά σήμερα και στον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας, ήταν αναγκαία η συμμετοχή όλων των παρατάξεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία και ο πρόεδρος του Σωματείου κινήθηκαν σε λογική ποδοσφαίρου επικαλούμενος  «ομάδα που κερδίζει δεν μπορεί ν’ αλλάξει».
Όχι συνάδελφοι, ούτε ομάδα που κερδίζει είστε αλλά ούτε συναίσθηση της πραγματικότητας έχετε! Παρεούλα είστε, με προσωπικούς στόχους ο καθένας και όχι συλλογικούς, συναδελφικούς όπως θα έπρεπε.
Επιπλέον όμως πρόβλημα  για τους εργαζόμενους είναι, ότι είστε και δέσμιοι της Διοίκησης της εταιρείας. Η συμπόρευσή σας με αυτήν,  είναι φανερή και επιβεβαιώνεται καθημερινά.
Αλήθεια, πότε πήρατε θέση για τους λάθος χειρισμούς της Διοίκησης,  για τα δραματικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, για τις αποτυχημένες επενδύσεις, για τις άσκοπες σπατάλες, για τις διώξεις επιτυχημένων στελεχών ;
Αλήθεια, από πού παίρνει τη δύναμη και το θράσος ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών να πιέζει εργαζόμενους να δεχθούν να φύγουν με « δήθεν » οικιοθελή αποχώρηση ;
Άποψη μας είναι ότι οι δύο παρατάξεις που αποτελούν το προεδρείο του Σωματείου, είναι ουσιαστικά μία και οι οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις που παρουσιάζονται είναι σκόπιμες και παραπλανητικές για τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Όσο   αφορά    την  ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ , η δέσμευση μας προς όλους  σας ήταν και  παραμένει η ίδια:
                                ΧΩΡΙΣ   ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ   -    ΧΩΡΙΣ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
                                 ΚΑΘΑΡΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  -    ΚΑΘΑΡΕΣ  ΛΥΣΕΙΣ
           
            ΜΑΖΙ θα σχεδιάζουμε, ΜΑΖΙ θα διεκδικούμε, ΜΑΖΙ θα παλεύουμε κάθε είδους αυθαιρεσία που θα προσβάλει τη δουλειά μας και την υπόστασή μας.



 ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: