Ανακοίνωση 18-10-2013



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ώρα ευθύνης του καθενός μας, για το Συνδικάτο που οραματίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια, έφτασε!
Σε λίγες μέρες καλούμαστε όλοι μας, να ψηφίσουμε για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και των αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, γιατί η νέα διοίκηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικά συσσωρευμένα προβλήματα τόσο  για τους εργαζόμενους όσο  και για την πορεία της εταιρείας. Άλλωστε, η κρισιμότητα αποδεικνύεται και από την εσπευσμένη απόφαση της πλειοψηφίας του προεδρείου να προχωρήσει σε εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του.
Η επίσπευση των εκλογών δείχνει με εύγλωττο τρόπο ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας επιλέγουν την «απόδραση»  ενόψει των τεράστιων προβλημάτων που πρέπει να διαχειριστούν με απώτερο σκοπό  να μεταφέρουν τη διαχείριση τους για μετά τις εκλογές και ταυτόχρονα ελπίζουν ότι δεν θα  διακινδυνεύσουν την ανανέωση της θητείας τους.
Επιλέγουν να μην εκτεθούν, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα πριν τις εκλογές –άλλωστε τίποτα δεν τους εμπόδιζε να το κάνουν – και προσφεύγουν σε εκλογές «αποκηρύσσοντας» κομματικές ταυτότητες για να υποκλέψουν την ψήφο σας, αλιεύοντας σε θολά νερά.
            Η ΔΑΚΕ, απευθύνεται έντιμα σε όλους τους εργαζόμενους (χωρίς τον «μανδύα» των δήθεν πολιτικά ανεξάρτητων, παλιών και νέων) γιατί είναι περήφανη για την ριζοσπαστική, κοινωνική και φιλελεύθερη ιδεολογία της, έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο, και προτάσσει τον κοινωνικό διάλογο, τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις εργαζομένων και εργοδοτών εξασφαλίζοντας εργατικά δικαιώματα.
Είναι καταγεγραμμένο πλέον στη συνείδηση των εργαζομένων ότι η ΔΑΚΕ δεν συμβιβάζεται, δεν κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω της ανεξάρτητα από πρόσωπα και κόμματα, συγκρούεται όταν πρόκειται να προασπίσει τις ιδέες της και βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με ΟΛΕΣ τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Άλλωστε στις αρχές της είναι, ο ακομμάτιστος συνδικαλιστικός λόγος, με μοναδική επιδίωξη την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η ΔΑΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ !!
                               Γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί!
                           Δίνουμε με συναίσθηση ευθύνης έναν  έντιμο αγώνα
           χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συναλλαγές, με καθαρές προτάσεις και λύσεις.
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ
Είμαστε πιστοί, στον ριζοσπαστικό κοινωνικό φιλελευθερισμό που σήμερα κακοποιείται από την κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε απέναντι στις βάρβαρες εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων που καμία σχέση δεν έχουν με τα οράματα και τις ιδέες μας, που καθημερινά σκοτώνουν.
Η ΔΑΚΕ διεκδικεί τη ψήφο όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα εκείνων του φιλελεύθερου χώρου, που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα νεφελώδες ετερόκλητο σχήμα με πολλές συνιστώσες, πιστή αντιγραφή του ΣΥΡΙΖΑ, με καθαρά συμφεροντολογικές λογικές, μοιράζοντας θέσεις και ψήφους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα.

Τα ετερόκλητα αυτά σχήματα των πρώιμα και όψιμα ανεξάρτητων, δεν αναφέρονται ούτε στα τεράστια προβλήματα ούτε στο πως θα τα λύσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παρασύρονται από μεγάλα λόγια αλλά να κρίνουν τις πράξεις, κάθε λογής «Ανεξάρτητων-Αδέσμευτων-Αυτόνομων» που καθημερινά αποδεικνύονται πως ούτε ανεξάρτητοι, ούτε αδέσμευτοι, ούτε αυτόνομοι είναι.
            Η   ΔΑΚΕ   ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ   ΞΕΚΑΘΑΡΑ
     ΑΠΕΝΑΝΤΙ   ΣΤΑ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ   ΚΑΙ   ΣΤΙΣ   ΛΥΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ:
  
  • Διεκδικούμε διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης με πρωτοβουλία του Σωματείου γιατί αν ακολουθήσουμε αυτά που λέει η σημερινή πλειοψηφία, τότε ανοίγονται  επικίνδυνοι δρόμοι. Είναι απορίας άξιο μάλιστα γιατί μπαίνουν τέτοιες προτάσεις …σαν να μη γνωρίζουν τις συνέπειες τους (;).
  • Διεκδικούμε αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των νέων συναδέλφων σε ότι αφορά προϋπηρεσία και μισθούς.
  • Διεκδικούμε να τερματιστεί η εργολαβοποίηση πόστων της εταιρείας. Σταδιακή αντικατάσταση της «εργολαβικής δουλείας» με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ουσιαστική  μοριοδότηση για τα παιδιά των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και όχι για λίγους και «εκλεκτούς».
  • Διεκδικούμε λειτουργικό οργανόγραμμα, που θα καλύψει τις θέσεις στο νέο διυλιστήριο, εξυπηρετώντας τη λειτουργία των διυλιστηρίων και όχι την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Είμαστε υπέρ των οικειοθελών αποχωρήσεων και κατηγορηματικά αντίθετοι στις στοχευμένες αποχωρήσεις–απολύσεις  στις οποίες η πλειοψηφία δυστυχώς, όχι μόνο δεν εναντιώθηκε αλλά τις επικύρωσε και «δια ψήφου».
        Πεποίθηση μας είναι ότι   οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ συνέβαλλαν τα μέγιστα στο ασφαλές ξεκίνημα λειτουργίας του νέου διυλιστηρίου καθώς και στη διαθεσιμότητα ρεκόρ των μονάδων παραγωγής Ασπροπύργου. Επιπλέον με τις μισθολογικές περικοπές την τελευταία τριετία επήλθε εξοικονόμηση, για την εταιρεία, ύψους 30 εκ. ευρώ.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η διοίκηση φέρει τεράστιες ευθύνες για τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας με τα οποία θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Ας μην ονειρεύονται όμως και νέες θυσίες από την πλευρά των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ θα παραμείνει ασυμβίβαστη στις ιδέες της, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και θα δώσει αταλάντευτη τον αγώνα για τη επίτευξη των στόχων, απαλλαγμένη πλέον από τα βαρίδια και τους εξαρτημένους -αποστάτες που βρήκαν το «φυσικό» τους χώρο.

                             ΧΩΡΙΣ  ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ !  ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !
                       ΜΕ   ΚΑΘΑΡΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !   ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !

            ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
                                    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 
ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ


                                          ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: