Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Δυτικής Αττικής 6/7/2009

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΚ 19200

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
6/7/2009

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον τελευταίο καιρό το ερώτημα περί "μη παραμονής" στο ΔΣ της εταιρείας, εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων. Με μια ανακοίνωση που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές η διοίκηση των ΕΛΠΕ - δυστυχώς και με την ανοχή συνδικαλιστών - επιχειρεί να φιμώσει την φωνή των εργαζομένων όπως αυτή εκφράζεται στο ΔΣ μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.

Η ΔΑΚΕ-ΕΚΕΔΑ καταδικάζει αυτή την πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ η οποία εκτός από την ίδια εκθέτει και την κυβέρνηση που την διόρισε. Κύριοι της διοίκησης των ΕΛΠΕ, το μοντέλο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) έγινε για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και όχι για να γυρίσουμε σε εποχές σκοταδισμού και διώξεων των εργαζομένων.

Η ΔΑΚΕ-ΕΚΕΔΑ πιστή στις αρχές περί ελευθερίας της γνώμης των εργαζομένων - από όπου και αν προέρχονται και σε όποιον και αν απευθύνονται - καλεί την διοίκηση των ΕΛΠΕ να ανακαλέσει άμεσα όποια μέτρα πήρε ή σκέπτεται να πάρει εναντίον του συν. Αθανασόπουλου και σεβόμενη την κυβέρνηση που την έχει τοποθετήσει στην θέση αυτή να οδηγήσει εδώ και τώρα τις όποιες καταγγελίες δέχεται στην Δικαιοσύνη.

Καλούμε τέλος το ΠΣΕΕΠ να αντιληφθεί επιτέλους ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και όχι να συντάσσεται με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της Διοίκησης.

Ο Γραμματέας: Καραμουσάς Δημήτρης
Ο Αναπλ. Γραμματέας: Τούρτας Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: