Ανακοίνωση 20/7/2009

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ως συνειδητή επιλογή να εκδίδουμε ανακοινώσεις που αφορούν στα προβλήματα των εργαζομένων, αυτή την φορά θα αναφερθούμε στις δύο ανακοινώσεις που βγήκαν 14 και 15 Ιουλίου από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας Π. Οφθαλμίδη και το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ αντίστοιχα.

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές κάποιος, βγάζει το ίδιο συμπέρασμα: την αγωνία που τους διακατέχει όσον αφορά στο προσωπικό τους μέλλον από την συμμετοχή στην διοίκηση του ΠΣΕΕΠ.

Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ, έχει όλα αυτά τα χρόνια μια σταθερή πορεία με καθαρές θέσεις. Δεν κρύβει τον συνδικαλιστικό της χώρο και τις επαφές της με την κεντρική ΔΑΚΕ, όπως άλλωστε υποχρεούται από το καταστατικό της, ούτε άλλωστε και τον πολιτικό χώρο που ανήκει, πέρα από την σκληρή πολλές φορές κριτική που κάνει για συγκεκριμένα θέματα.

Στην αναφορά της ανακοίνωσης του ΠΣΕΕΠ για επιστράτευση κομματικών μηχανισμών, μεταξύ των οποίων υπονοείται και η κεντρική ΔΑΚΕ, για την ανατροπή του προεδρείου, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι παραλείφθηκαν σκόπιμα δύο αλήθειες:

Πρώτον, ότι οι υπογράφοντες την αίτηση σύγκλισης έκτακτου ΔΣ μέλη της ΔΑΚΕ δεν έθεσαν θέμα μομφής του προεδρείου, αλλά μια σειρά άλλων σοβαρών θεμάτων (εθελουσία χωρίς αντικατάσταση, αντικαταστατική συμπεριφορά Προέδρου, απειλή αποχώρησης από δευτεροβάθμια όργανα κλπ).

Δεύτερον, ότι πρωταγωνιστής του παρασκηνίου είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ, με τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του σε πολιτικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες της παράταξης μας, προκειμένου τα μέλη μας στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ να τον στηρίξουν στην προσπάθεια να διατηρήσει την καρέκλα του Προέδρου.

Όσον αφορά στην απουσία μέλους μας στο τελευταίο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, αυτή είχε να κάνει με καθαρά προσωπικούς λόγους και μόνον. Μην αγωνιάτε όμως, γιατί όταν κριθούν σοβαρά θέματα για την πορεία του Σωματείου, να είστε σίγουροι ότι θα είναι παρών.

Συνάδελφε Π. Οφθαλμίδη
Στην προσωπική σου ανακοίνωση βλέπουμε την αγωνία που έχεις μαζί με τους κομματικούς σου συντρόφους, όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ). Αν ντρέπεσαι για την κομματική σου τοποθέτηση και συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, δεν δικαιούσαι να μιλάς εξ ονόματος των αριστερών συντρόφων σου για Σωματείο απαλλαγμένο από κομματικές ίντριγκες.

Αντί να πάρεις ουσιαστική θέση για τα πραγματικά προβλήματα (εθελούσιες χωρίς αντικατάσταση, κενές οργανικές θέσεις, προϋπηρεσία νέων συναδέλφων, συρρίκνωση κερδοφορίας), κάνεις λόγο για κομματικούς μηχανισμούς που σε υπονομεύουν, τη στιγμή που εσύ ο ίδιος εκλιπαρείς την στήριξη τους και τους οποίους στην συνέχεια τους καταγγέλλεις.

Κάνεις λόγο για δυνάμεις που θέλουν να σε ανατρέψουν, οι οποίες όμως δεν έχουν τον συσχετισμό. Αφού είναι έτσι, γιατί δεν ζητάς ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης; Αυτό θα πρέπει να το κάνεις άμεσα, επειδή χρόνος για υπεκφυγές και δικαιολογίες δεν υπάρχει.

Συνάδελφοι,
Νοιώθουμε περήφανοι για τους αγώνες που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενοι προσωπικές συναλλαγές και εξαρτήσεις. Δεν σταματήσαμε ακόμα και όταν χρειάσθηκε να συγκρουσθούμε με επιλογές της διορισμένης από την κυβέρνηση Διοίκησης και προβάλλαμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας για την βιωσιμότητα της Εταιρείας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη πολύχρωμους μεσσίες, ούτε διαπαραταξιακούς βαρόνους, αλλά συνδικαλιστές που, όταν το κρίνουν, συγκρούονται, διεκδικούν, αλλά και συζητούν, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι διεκδικήσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Ημερομηνία λήξης έχουν οι ευκαιριακές συμμαχίες και οι επιδιώξεις τους.

-Ο- -Ο-
Γραμματέας Αναπλ. Γραμματέας


Καραμουσάς Δημήτρης Τσιρογιάννης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: