Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Δυτικής Αττικής 27/4/2010

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 – ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΤΚ 19200


Συνάδελφοι

Πριν από μερικές ημέρες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, για την παροχή οικονομικής βοήθειας προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση της.

Στην ουσία έχουμε προσφυγή στο ΔΝΤ , ενός οργανισμού που η ιστορία και η πρακτική λέει ότι όποια χώρα προσέφυγε σε αυτόν αντιμετώπισε άμεσα τεράστια προβλήματα ανεργίας, ύφεσης και ραγδαία μείωση μισθών και συντάξεων.

Βέβαια η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτό το σημείο τυχαία. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Υπάρχουν ευθύνες κυβερνήσεων και πολιτικών που είναι φανερό ότι όλοι έβαλαν το χέρι τους για την δημιουργία του προβλήματος.

Η σημερινή όμως κυβέρνηση είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την δημιουργία αυτού του αδιεξόδου. Με την άνοδο της στην εξουσία και την απογραφή στην οποία προχώρησε, κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα ελλείμματος, η δημοσιοποίηση του οποίου με τον τρόπο που έγινε - σε συνδυασμό με κραυγές περί Τιτανικού και πτώχευσης - μας οδήγησε σε πρόβλημα δανεισμού και στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Οι κυβερνητικοί παράγοντες συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει να μιλούν για μειώσεις μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα , απελευθέρωση απολύσεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση κοινωνικών παροχών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας κλπ. Είναι κοινό μυστικό ότι οι ίδιοι παράγοντες έχουν δηλώσει ότι αν τα μέτρα εξαγγέλλονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση θα είχαμε οδηγηθεί σε λαϊκές εξεγέρσεις.

Συνάδελφοι , για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι οποίοι από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα είναι το εύκολο θύμα μέσω της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας για την είσπραξη εσόδων του κράτους. Αυτή την φορά όμως πρέπει οι προσδοκίες τους να διαψευσθούν. Οι πολιτικές της κυβέρνησης πρέπει να ναυαγήσουν. Αυτή την φορά θα πρέπει τη μερίδα του λέοντος να την πληρώσουν αυτοί που πάντα στηρίζονταν στην πλάτη του εργαζόμενου και του συνταξιούχου για να πλουτίσουν.

Τράπεζες που έμαθαν να λειτουργούν με καθεστώς ασυδοσίας, επιχειρηματίες που χρωστάνε ιλιγγιώδη ποσά σε φόρους και εισφορές σε ταμεία, προμηθευτές του Δημοσίου που έχουν αναγάγει το λάδωμα σε εθνικό σπορ προκειμένου να υπερτιμολογήσουν το εμπόρευμα τους, λαθρέμποροι καυσίμων, μεγαλοεργολάβοι με κόστος έργων 6 – 10 φορές μεγαλύτερο από ότι στις άλλες χώρες της ΕΕ και πολλοί άλλοι θα πρέπει αυτή την φορά να υποχρεωθούν από την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας. Οι περικοπές του 13ου μισθού και διάφορα άλλα φαιδρά που ακούγονται φαντάζουν ψίχουλα μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την τιμωρία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ( αν υπάρχει ;) όλων όσων μας έφθασαν έως εδώ.

Η ΔΑΚΕ ΕΚΕΔΑ καλεί όλους του εργαζόμενους να συστρατευθούν στα σωματεία τους καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής να επαγρυπνούν για έναρξη νέων αγώνων που ίσως δεν θα έχουν καμία σχέση με παλαιότερους.

Πρέπει να αντιπαρατεθούμε πολιτικά ιδεολογικά και δυναμικά.

Όλοι εμείς θέλουμε και μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ο Γραμματέας: Καραμουσάς Δημήτρης
Ο Αναπλ. Γραμματέας: Τούρτας Κων/νος


Δεν υπάρχουν σχόλια: